Az Eucharisztia szentsége és tudnivalók a gyermekek első szentáldozásával kapcsolatban

Az Eucharisztia szentsége és tudnivalók a gyermekek első szentáldozásával kapcsolatban

Kapcsolat: Gáspár István Atya 06 30 375-7303

Az Eucharisztia szentségével kapcsolatos tudnivalók: az Eucharisztia.
A gyermekek első szentáldozásával kapcsolatban a hatályos egyházi törvénykönyv pontosan fogalmaz: „Elsősorban a szülőknek, valamint azoknak, akik őket helyettesítik, továbbá a plébánosnak feladata gondoskodni arról, hogy az eszük használatára eljutott gyermekek (legkorábban 7-ik életévüket betöltött) kellő előkészítést kapjanak és – szentségi gyónás után – mielőbb táplálkozzanak ezzel az isteni eledellel; a plébános feladata arra is ügyelni, nehogy olyan gyermekek járuljanak a szentáldozáshoz, akik értelmük használatára nem jutottak el, vagy akikről úgy ítéli, hogy nincsenek kellően felkészülve” (CIC 914. kánon).
Ebből adódóan közösségünkben az első szentáldozás felkészítésében részt vesznek a nagyszülők, a szülők, vagy azok hiányában a gyermekek törvényes nevelői, illetve megbízás esetén a szülők törvényes helyettesítői, valamint a hitoktató és a plébános.
Jelentkezés a plébánián történik. A felkészítés két éves. A szülőkkel és nagyszülőkkel havonta konzultáció (1. év: szeptember, október, november, december, február, március, április, május, június; 2. év: szeptember, október, november, december, február, március, április) lesz a plébános és hitoktató vezetésével.
Az első szentgyónás időpontja minden esztendőben Nagyhétfő.
A szentáldozás időpontja minden esztendőben húsvét 5. vasárnapja.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .