Közösségünk hirdetései 2019. szeptember 22 – én

Közösségünk hirdetései 2019. szeptember 22 – én

2

–        Mivel szeptember 28 –án, szombaton Tökvilág fesztivál lesz, és ebben a templom előtti rész is érintett, ezért ezen a napon az esti szentmise elmarad.

–        Út menti keresztjeink jelek, igazodási pontok. Megállítanak, elgondolkodtatnak, emlékeztetnek, színvallásra késztetnek. Nagy és dédszüleink állíttatták őket, azokban az időkben a kereszt jelképe valamiért fontos volt számukra. Ha végignézzük az általuk megélt vészterhes időket, megértjük, miért. Tiszteljük meg felmenőinket, és hagyjunk méltó üzenetet az utódainknak mi magunk is: újítsuk meg viharvert űz menti keresztjeinket.

–        1. Kossuth utca közepén ( Szikriszt kereszt) –  festés megkopott, a korpusz bal kezénél hiányos a fa.

–        2. Glózer kereszt (Deák utcából fel a kálváriára)  – jó állapotban van ( mellette a pad nincs jó állapotban)

–        3. Kálvária kereszt ( a stációk és a kápolna között) – festése megkopott, korpusz is kopott

–        4. Vízműnél a régi országút melletti kereszt – nagy anyaghiányosság a faanyagban

–        5. Kereszt a hegyen a régi idősek otthonánál – nagyon szép, jó állapotú

–        6. Hirling kereszt, Szob felé a főút mellett – a kő lecsiszolást igényel, felirat nem látszódik – környezete szép

–        7. Almáskertnél a kereszt – kissé megkopott a festés + a pad is

–        8.Temetői kereszt – jó állapotú


Ahány helyszín, ahány kereszt, annyi évszám, annyi történet. Közöttünk és velünk él általuk, Zebegény történelmének egy darabja. Ezért, és mert szinte kivétel nélkül mindegyik állaga, állapota jelentősen leromlott, a helyi Egyházközség elhatározta, hogy szép sorban felújítja, felújíttatja valamennyit. A helybéliek, a lokálpatrióták adományaiból, mint ahogy ezek a keresztek annak idején is születtek. A reménybeli elképzelésünk, hogy egy-egy kereszt felújítását a saját lakókörnyezete karolja fel, és a környéken élők érzik majd magukénak a keresztjük ügyét: annak felújíttatását, majd a megszépülésben való gyönyörködést. Adományozáskor lehetőség van természetesen egy-egy adott kereszt célzott támogatására, ez esetben fontos nevesíteni az adománnyal felkarolt keresztet. A felajánlott támogatás eljuttatása történhet személyesen (plébánia) vagy utalással. Számlaszám: RK. Plébánia Zebegény  OTP 11742094-20161970-00000000

–        2019. szeptember 29.-október 6. között Nagymaroson is: Teremtés Hete! Ha aggódsz a holnapért, a Földért, a Dunakanyarért, gyere el, hogy a csüggedésedet a megoldások és a tettek váltsák fel! Esténként előadások, ökomozi, valamint a héten üzemképtelen mobiltelefonok, és felesleges, de használható szemüvegek begyűjtése! Részletek a nagymarosi  egyházközség honlapján, a facebook-on, és a plakátokon!”

–        Szeptember 29-én, vasárnap lesz a felújított nagymarosi templom megáldása és búcsúi ünnepe, melyre a zebegényi testvéreinket is szeretettel hívjuk. 9 órakor szentmise, ismerkedés az új Püspök atyával, majd autó, babakocsi, roller, bicikli megáldás. 12:00 Plébániakertben ebéd. Evőeszközt és poharat kérjük mindenki hozzon magával.

–        Október 3 –án, csütörtökön 19, 30 órakor indul a Szentlélek szeminárium Nagymaroson. Részletes információk a hirdetőtáblán, illetve a hátul kihelyezett szórólapon olvashatók. Jelentkezni a sekrestyében és a plébánia honlapján lehet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Megszakítás