Közösségünk hirdetései 2019. augusztus 11 – én

Közösségünk hirdetései 2019. augusztus 11 – én

–                           Augusztus 15 –én Nagyboldogasszony ünnepén, csütörtökön 17, 30 -kor lesz szentmise. Parancsolt ünnep.

–                           A Világ számos pontján, egy – egy település megszervezi a helyben lakók számára a vacsora fehérben estét, amelyhez elhatároztuk, hogy első alkalommal Zebegény is csatlakozna. Az est lényege, hogy mindenki maga gondoskodik vacsorájáról, italáról, fehér gyertyáról, terítőjéről. A részvétel feltétele: FEHÉR RUHÁBA JÖJJÜNK! Mit tegyen, akinek nincs fehér ruhája? Itt az idő beszerezni, esetleg kölcsön kérni. Mire jó ez? Egy jó lehetőség arra, hogy a falu lakói egy évben egyszer találkozzanak egymással egy közös vacsorára. Vacsorázzunk együtt, ismerkedjünk, barátkozzunk, beszélgessünk, kínálgassuk egymást, töltsük együtt az estét. Miért pont a plébánia szervezi? Ott a helyünk, nekünk keresztény közösségnek, ahol az emberek vannak. Ki kell bújnunk a templom falai közül és elvinni mindenkihez Krisztus örömhírét, szeretetét. Nekem, plébánosnak, nagy lehetőség, hogy megismerjem a zebegényieket, azokat is, akik nem járnak templomba. Kiket várunk? Mindenkit! 0 – 100 éves korig, a falu minden lakóját. Hívjuk, szólítsuk meg egymást! Várunk tehát mindenkit augusztus 17 -én, szombaton 19 órára a templom előtti téren. Sörpadokat az Önkormányzat biztosít a vacsorához. Aki teheti és nem teher, kérjük hozzon széket önmaga és családja számára illetve néhány finomságot, amivel megkínálhatjuk egymást. Hívjuk el szomszédjainkat, barátainkat is egy nyár esti közös találkozásra!

–                          Augusztus 20 –án 11, 00 órakor ünnepi szentmise lesz. 

–                          Marton Zsolt kinevezett váci püspök úr püspökké szentelése, augusztus 24 –én szombaton 10 órakor lesz a Váci Székesegyházban.

–                          A Katolikus Karitász – Legyen öröm az iskolakezdés! – címmel segélyakciót indított augusztus 1-jétől szeptember 15-ig. Célja hogy országos összefogás során mintegy 6000 gyermeknek segíthessen az iskolakezdés első napjaiban. Részletek a templomban kitett plakáton olvashatók


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..